SABOR HRVATSKIH GRADITELJA 2012

 

 

 

 

 

Hrvatski savez građevinskih inženjera (HSGI) organizira, sada već šesti po redu, SABOR HRVATSKIH GRADITELJA 2012 koji će se održati od 15. do 17. studenoga 2012. u hotelu Croatia u Cavtatu.

Hrvatsko graditeljstvo je danas u velikoj krizi te o tome treba otvoreno govoriti i pokazati projekte te građevine koje su hrvatski graditelji izgradili, grade ili koji bi se trebali graditi te na taj način ukazati da je građevinarstvo jedna od najvažnijih grana gospodarstva. Zbog navedene činjenice je i osnovni tematski naziv Sabora 2012GRADITELJSTVO – POLUGA RAZVOJATim se nazivom nastojalo posebno istaknuti da je građenje za hrvatsko graditeljstvo i za cijelo hrvatsko društvo od suštinske važnosti.

Pokrovitelj Sabora 2012 je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, a Ministar gosp. Ivan Vrdoljak potvrdio je svoj dolazak. Na Saboru 2012 predstaviti će se novi Zakoni koje resorno ministarstvo priprema: Zakon o prostornom uređenju, Zakon o gradnji i Zakon o građevinskoj inspekciji.

Iako je krizno vrijeme za graditeljstvo, očekujemo Vaš dolazak na Sabor 2012 koji je prava prilika da se ukaže na značaj graditeljstva za razvoj hrvatskog gospodarstva. Detaljne informacije o Saboru 2012 objavljene su na web stranici: www.hsgi.org/sabor

Veselimo se Vašem dolasku.