16. 9. 2020.
54. REDOVNA SKUPŠTINA HRVATSKOG SAVEZA GRAĐEVINSKIH INŽENJERA

U subotu, 12. rujna 2020. u 11,15 sati održana je 54. REDOVNA SKUPŠTINA HRVATSKOG SAVEZA GRAĐEVINSKIH INŽENJERA (HSGI-a), na sjevernoj strani zagrebačkog jezera Bundek u Zagrebu.

            Poštivajući upute radi epidemije bolesti COVID-19 kojom je ograničeno održavanje skupova/skupština s većim brojem osoba u zatvorenim prostorima, odlučeno je da se Skupština HSGI-a održi na otvorenom prostoru, a u sklopu Dana otvorenih vrata koje je organiziralo DGIZ- Zagreb.

            Na prijedlog temeljnih članica dobiveni su, Prijedlozi za dodjelu priznanja koje je predsjedništvo HSGI-a podržalo i predložilo zastupnicima koja su na Skupštini usvojena i dodijeljena su Priznanja: 

a)    Antun Pospišil, ing. građ. – priznanje za zaslužnog člana

(članak 6. Pravilnika o priznanjima HSGI)

Temeljem prijedloga DAGIT-a predlaže se dodjela Priznanja za zaslužnog člana gosp. Pospišil jer ima 20 godina neprekinutog, ustrajnog i predanog  rada u HSGI-u i svojoj temeljnoj članici. Dao je zapažen doprinos u promicanju, razvoju i unapređenju graditeljske struke. 

b)    Prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, dipl. ing. građ.  – posebno priznanje za osobit društveni doprinos

( članak 7 Pravilnika o priznanjima HSGI) 

Temeljem prijedloga DGIZ-a predlaže se dodjela Posebnog priznanja za osobit društveni doprinos prof. Lakušiću. U trenucima kada je Gradu Zagrebu, nakon potresa, trebala brza intervencija prof. Lakušić se odmah uključio i preuzeo koordinaciju svih djelatnika Građevinskog fakulteta i uključio se u križni stožer čime je dao svoj izniman i nesebičan doprinos kada je Gradu Zagrebu najviše trebala građevinska struka.

 c)    Nina Dražin Lovrec, dipl. ing. građ. - posebno priznanje za osobit društveni doprinos

( članak 7 Pravilnika o priznanjima HSGI) 

Temeljem prijedloga DGITM-a predlaže se dodjela Posebnog priznanja za osobit društveni doprinos gđi Dražin Lovrec. Kao predsjednica HKIG-a nakon potresa u Gradu Zagrebu odmah je uputila pozive svim revidentima i inženjerima Grada Zagreba da se odazovu pregledu oštećenih zgrada, te kontinuirano pratila, izvještavala i koordinirala sa svim inženjerima u toj teškoj situaciji. 

d)    Izv. Prof. dr. sc. Josip Atalić, dipl. ing. građ.  – posebno priznanje

(članak 8 Pravilnika o priznanjima HSGI) 

Temeljem prijedloga DGIZ-a predlaže se dodjela Posebnog priznanja izv. Prof. Ataliću za nesebičan doprinos prilikom svih poduzetih akcija, intervencija i koordinacija na terenu nakon potresa u Gradu Zagrebu. 

e)    Doc. dr. sc. Mario Uroš, dipl. ing. građ.  -  posebno priznanje

(članak 8 Pravilnika o priznanjima HSGI) 

Temeljem prijedloga DGIZ-a predlaže se dodjela Posebnog priznanja doc. Urošu za nesebičan doprinos prilikom svih poduzetih akcija, intervencija i koordinacija na terenu nakon potresa u Gradu Zagrebu. 

            Kako bi zahvalili kolegi Antunu Pospišil za dugogodišnji ustrajni i predani rad, izniman doprinos u promicanju razvoju i unapređenje graditeljske struke, kao i predan stručan rad u  društvu. Dugogodišnju potporu udruzi, u radu udruge Društva arhitektonskih i građevinskih inženjera i tehničara Slavonski Brod (DAGIT), kao i promidžba grada Slavonskog Broda od Cavtata do Poreča, Varaždina i ostalih gradova gdje je nazoćio kao član Hrvatskog Saveza građevinskih inženjera (HSGI-a),  društvo DAGIT Slavonski Brod predložilo je Antuna Pospišil, ing.građ. i dodijeljena je nagrada - priznanje, za protekli period 20 godina njegovoga neprekinutog rada u HSGI-u.

            Na 32. Skupštini Hrvatskog saveza građevinskih inženjera (HSGI-a) u Zadru, 5. listopada 2001. god. Antun Pospišil je izabran za člana predsjedništva Hrvatskog saveza građevinskih inženjera (HSGI-a), koje zadužuje kolegu Antuna da se aktivnije pokrene rad DAGIT-a u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Požegi.

             U Varaždinu 2019. god. Antun je izabran na dužnost potpredsjednika Hrvatskog Saveza Građevinskih inženjera, kao dugogodišnji redovan i aktivan član Hrvatskog Saveza građevinskih inženjera od 2001. god. do danas, te i dalje promiće grad Slavonski Brod.     

                                                                                Predsjednica HSGI:

                                                                         Mirna Amadori, dipl. ing. građ.