9. 2. 2018.
CVJETNA NIZOZEMSKA TURA

Poštovani članovi DAGIT-a Slav. Brod i ostali zainteresirani,

DAGIT Slav. Brod organizira stručno putovanje u Nizozemsku od 21. - 27. travnja 2018. godine.

U privitku je program putovanja.

Svi zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti, kao i prijavu za ovo putovanje mogu izvršiti kod:

1. Vesna Pospišil  -  tel. 035 - 445 - 466 (od 8-16 sati)

2. Antun Pospišil  -  mob. 092-196-3224

3. Josip Batagelj   -  mob. 091-446-0926

      

 CVJETNA  NIZOZEMSKA  TURA

 

0. DAN (21.04.2018. SUBOTA) POLAZAK SLAVONSKI BROD – POŽEGA – NOVA GRADIŠKA

... Polazak iz Slavonskog Broda u večernjim satima. Ugodna vožnja turističkim autobusom preko Zagreba ………

 

1.DAN (22.04.2018.)NEDJELJA: PASSAU - KOBLENZ

……… kroz Sloveniju do PASSAUA, gradića na austrijsko – njemačkoj granici.Prekrasan grad na ušću  tri rijeke Dunava, Inna i Ilza, ubraja se među najljepše barokne gradove na Dunavu. Visoki tornjevi, šarene fasade, romantične šetnice i uske ulice oznaka su ovog grada. Gradom dominira katedrala svetog Stejpana u kojoj su smještene najveće crkvene orgulje na svijetu. Nakon razgleda nastavak vožnje u smjeru Nurnberga, stare carske prijestolnice. Vožnja do grada KOBLENZA, jednog od najstarijih njemačkih gradova pod zaštitom UNESC-a. Po dolasku smještaj u hotel. Dio vremena slobodno za odmor i  osvježenje. Nakon toga slijedi razgled grada:  GRADSKA VIJEĆNICA SA FONTANOM, ALSTADT, RAJNA I MOSEL SA SPOMENIKOM CARU WILHELMU I, BAZILIKA SV. CASTORA....Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

 

2. DAN (23.04.2018.) PONEDJELJAK: KOBLENZ – DELTA WORKS EXPO CENTAR  -  ROTTERDAM

Doručak. Vožnja u smjeru Nizozemske. Panoramska vožnja preko Anwerpena u Belgiji, carstva dijamanata.  Vožnja do DELTA WORKS EXPO centra, sastanak sa stručnim vodičem te odlazak na razgled čuvene BRANE OOSTERSCHELDELDEKERING koja spaja otoke SCHOUWEN-DUIVELAND  i NOORD-BEVELAN i predstavlja najveću od 13 brana i barijera zahvaljujući projektu DELTA nakon velike poplave Sjevernog mora 1953. god. Obilazak i razgled uz stručno predavanje.. Slijedi povratak u Expo centar gdje slijedi projekcija filma DELTA FINALE uz stručno predavanje. Na kraju boravka u centru se dobije brošura THE DELTA PROJECT. Nastavak vožnje u smjeru ROTTERDAMA, grada koji je poznat kao jedna od najvećih svjetskih luka. Po dolasku slijedi panoramski razgled grada: GLAVNI KOLODVOR, LUXOR THEATER, WATERFRONT, MOST ERASMUS, SCHEEPVAART, čuven CUBE HOUSES arhitekta Pieta Bloma. Odlazak do najpoznatije građevine tornja EUROMAST, najviše građevine u Nizozemskoj.  Fakultativno mogućnost odlaska na toranj visine 185 m s vidikovcem s kojega slijedi nezaboravan pogled. Nakon toga slijedi slobodno vrijeme za osobne potrebe. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

3. DAN (24.04.2018.) UTORAK:  ROTTERDAM – KEUKENHOF – ROTTERDAM

Doručak. Nakon doručka polazak na poznati SAJAM CVIJEĆA KEUKENHOF. Na putu do tamo odlazak u  AALSMER, u obilazak najveće burze cvijeća na svijetu. Po dolasku odlazak na galeriju za posjetitelje, razgled nepreglednih količina cvijeća spremnog za distribucoiju diljem svijeta. Odlazak do turistički poznatog sela ZAANSE SCHANS, mjesta gdje je nekada bilo preko 700 vjetrenjača, danas ih radi pet. Razgled sela te odlazak do RADIONICA KLOMPI, MALIH POGONA ZA PROIZVODNJU SIRA, DEMONSTRACIJU MLJEVENJA ŽITA U VJETRENJAČI. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.

Slijedi odlazak na sajam KEUKENHOF, najveći vrt na svijetu. Na površini od 32 ha, slijedi uživanje u najljepšem i najboljem cvijeću Nizozemske.  Višesatno slobodno vrijeme za ovogodišnji sajam posvećen romantici i cvijeću. Uživanje u prekrasno uređenim dijelovima pod cvijećem, halama u kojima je moguće gledati aranžiranje cvijeća. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

 

4. DAN (25.04.2018.) SRIJEDA: ROTTERDAM – AMSTERDAM – ROTTERDAM

Doručak. Odlazak na cijelodnevni izlet u AMSTERDAM.  Vožnja brodom kanalima odakle se dobiva utisak cijelog grada. Nakon vožnje razgled grada:  KRALJEVSKA PALAČA, TRG DAM, NIEUWE KWRK, OUDE KERKM NIEUWMART....Fakultativno mogućnost obilaska brusionici dijamanata COSTER DIAMONDS, uz prikaz povijesti i procesa brušenja. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za obilazak nekih od muzeja; RIJKSMUSEUM – nacionalni muzej, REMBRANDTOV MUZEJ, MUZEJ VAN GOGHA... Slobodno vrijeme za osobne potrebe, shoping... Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. DAN (26.04.2018.) ČETVRTAK: ROTTERDAM – DELFT – DEN HAAG – SCHEVENINGEN – FRANKFURT

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak na čuvenu Nizozemsku turu . DELFT, jedan od najstarijih i vjerojatno najljepši nizozemski grad, čuven po proizvodnji plavog porculana. Slijedi razgled grada: GRADSKA VIJEĆNICA, STARA GRADSKA JEZGRA...Nastavak vožnje u smjeru DEN HAAGA – sjedištu nizozemske vlade gdje se nalazi SUD za ratne zloćine....Nakon razgleda odlazak dom MADURODAMA – Nizozemske u malom. Na malom području se nalazi veliki broj građevina, makete sa cijelog područja Nizozemske. Fakultativno razgled uz nadoplatu ulaznica. Nastavak vožnje do SCHEVENINGENA, poznatog ljetovališta na sjevernom moru, u novije vrijeme poznatom i po zatvoru za optuženike međunarodnog suda u DEN HAAGU.  Panoramski razgled, šetnja uz more, slobodno vrijeme za ručak. Polazak u smjeru FRANKFURTA. Dolazak u večernjim satima, smještaj u hotel. Noćenje.

 

6.DAN (27.04.2018.) PETAK: FRANKURT – NOVA GRADIŠKA – POŽEGA – SLAVONSKI BROD

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak u smjeru Hrvatske. Ugodna vožnja preko Frankfurta, Nurnberga...Predlažemo stajanje u REGENSBURGU. Stari dio grada nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Razgled: GRADSKA VRATA, GRADSKA VIJEĆNICA, ZLATNI TORANJ, KATEDRALA, KAMENI MOST...Nakon razgleda nastavak vožnje u smjeru Hrvatske. Planirani dolazak u kasnim noćnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA NA BAZI 30 OSOBA:  4.250,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,

- obilaske i razglede prema programu,

- smještaj u hotelu*** u Koblenzu, noćenje sa doručkom

- smještaj u hotelu*** u Rotterdamu, 4 noćenja sa doručkom

- smještaj u hotelu***  u Frankfurtu, noćenje sa doručkom

- razgled brane Oosterschelderldekering, gledanje filma uz stručno predavanje

- ulaznice za Sajam cvijeća Keukenhof

- vožnja brodom u Amsterdamu

- stručnog turističkog pratitelja/vodiča grupe,

- osiguranje od javne odgovornosti polica br. 11-7002566391 Uniqa osiguranje,

- jamčevno osiguranje polica br. 45-7002566397 Uniqa osiguranje,

- troškove organizacije i rezervacije

 CIJENA  ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-       Doplatu za 1/1 sobu

-       Ulaznice za muzeje i druge objekte koji nisu navedeni u programu

-       Ulaznice za toranj Euromast 9,5 eura

-       Ulaznice za brusionicu dijamanata u Amsterdamu 8,50 eura

-       Muzej Van Gogh Amsterdam  17 eura

-       Rijksmuseum Amsterdam  17,50 eura

-       Stedelijk muzej   15,00 eura

-       Kuća Ane Frank  9,00 eura

-       Rembrantov muzej  12,50 eura

-       Heineken Experience muzej  18 eura

-       Madurodam Nizozemska u malom 14,50 eura

 SMJEŠTAJ:

 Hotel Ibis City Koblenz*** u centru grada, samo 500 m od povijesne jezgre grada. Smještaj u dvokrevetnim sobama, sobe su klimatizirane, TWC, sušilo za kosu, TV, WIFI. Usluga noćenje sa doručkom.

 Hotel Milano*** Rotterdam. Udaljen 1,5 km od poznatog tornja Euromast, 1 km od glavnog kolodvora. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu, TWC, TV. Smještaj u dvokrevetnim sobama. Usluga noćenje sa doručkom.

 Hotel Novotel**** u Frankfurtu. Odlična lokacija u blizini glavnog kolodvora. Velike sobe lijepo uređene, TWC, TV sa satelitskim programima, minibar, aparat za kavu/čaj, sušilo za kosu, WIFI. Usluga noćenje sa doručkom.

  

PLAĆANJE:

Sklapanje ugovora pojedinačno. Mogućnost obročne otplate na 12 mjesečnih obroka. Cijena je na bazi 30 osoba, ukoliko bi bilo više osoba min. 40  putnika, cijena je podložna promjeni.

 

NAPOMENA:

Predlažemo da se što se tiče osiguranje izvade Euro iskaznice pošto se kreće na području Europske Unije. Iskaznice su besplatne i vrlo brzo se mogu riješiti putem HZZO-a.

 

Nizozemska je zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 17.170,000 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država (401 stanovnik po km2). Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 82.349,400 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.