GODIŠNJA SKUPŠTINA HSGI-a U SLAVONSKOM BRODU

Na 8. sjednici Predsjedništva HSGI održanoj 15.03.2016. godine, Berislavićeva 6 u Zagrebu predloženo je da se Godišnja Skupština HSGI-a za 2016. godinu održi u organizaciji našega društva, DAGIT-a SLAVONSKI BROD, u Slavonskom Brodu, jer je to kao znak priznanja za izvanredne zasluge u promicanju graditeljske struke naše društvo zaslužilo.

Predsjedništvo DAGIT-a Slav. Brod je razmotrilo tu mogućnost da budemo domaćini Skupštine HSGI, na kojoj bi se u našem gradu Slavonskom Brodu okupili predstavnici građevinskih i arhitektonskih inženjera i tehničara iz temeljnih društava cijele Hrvatske, tim više što imamo mogućnost prezentirati složenu građevinu, izgradnju podvožnjaka na križanju magistralne željezničke pruge MG2 i državne ceste D423 u Osječkoj ulici.

U radnom dijelu Godišnje skupštine razmotrilo bi se i trenutno stanje u graditeljstvu i pripreme za Sabor graditelja 2016. godine u Cavtatu.

Ovakvi projekti su danas teško ostvarivi bez sredstava iz EU fondova. Upravo su ove činjenice oblikovale ovogodišnji tematski naziv Sabora 2016: ''EU i HRVATSKO GRADITELJSTVO'', te bi se na Godišnjoj skupštini u Slav. Brodu osvrnuli i na tu temu.

Očekivani broj gostiju sa uzvanicima procjenjujemo cca 70 osoba. Sve to organiziramo u hotelu «ART», Slavonski Brod koji zadovoljava sa svojim kapacitetima, da bude nositelj smještaja i održavanja ovakvog skupa graditelja Hrvatske.

PROGRAM AKTIVNOSTI